sluiten Cookies

Stel uw persoonlijke cookie-instellingen in. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van NieuwsVallei.nl niet of niet optimaal zullen functioneren als u cookies blokkeert.
Lees ons cookie statement voor meer informatie.

Cookies toestaan Cookies niet toestaan

Perfectie zorgt voor veel mislukte cheesecakes

Julia 's Cakes is een bakkerij in Wageningen met een bijzonder concept. Ze bakken de lekkerste klassiekers zoals ambachtelijke appeltaarten, grote Amerikaanse cheesecakes, originele brownies en Franse macarons. Het winkeltje bestaat nog maar sinds september en is een enorm succes.

Julia 's Cakes is een bakkerij in Wageningen met een bijzonder concept. Ze bakken de lekkerste klassiekers zoals ambachtelijke appeltaarten, grote Amerikaanse cheesecakes, originele brownies en Franse macarons. Het winkeltje bestaat nog maar sinds september en is een enorm succes.

De winkel ziet er van de buitenkant al verrassend uit. De roze kleuren laten al doorschemeren dat er zoetigheid te halen is en de taarten in het raamkozijn doen het water in de mond lopen. 

 

Winkel Julia's Cake

Winkel Julia's Cakes

 

Bij binnenkomst valt de warme sfeer direct op. De taarten en cakejes die op de toonbank staan, zijn inmiddels goed bekend in de regio. Julia Kikinderova (29), eigenaresse van Julia's Cakes, vindt het belangrijk dat alle ingrediënten vers zijn zodat de kwaliteit perfect is. 

 

Toonbank

Toonbank met verschillende soorten taarten en cakejes 

 

 Julia is zes jaar geleden naar Nederland gekomen vanuit Slowakije omdat ze met een Nederlander was getrouwd. ''Ik zag dat het in Nederland nog niet zo goed voor elkaar was met de taarten." Ze zag allemaal taarten uit de vriezer en niemand kent hier goede cheesecake en andere cakes. Julia is degene die vooral de taarten bakt.

 

Eigenaresse Julia's Cake

Eigenaresse Julia's Cake

 

Aan de wand vol bestellingen is te zien dat de winkel goed loopt. De drukte is te zien aan Julia die heen en weer rent om alles op rolletjes te laten verlopen. 

 

Bestellingen

Een wand vol bestellingen

 

Vandaag is de cheesecake aan de beurt. Hierbij is het belangrijk dat er verse eieren, roomkaas, suiker, goede vanille en koekjesbodem aanwezig zijn. "De citroensmaak bijvoorbeeld halen wij uit versgeraspte citroenschil en de koekjesbodem maken we ook helemaal zelf."

 

Julia schept de monchou in een bak

De roomkaas doet Julia in een rap tempo in de bak

 

De stagaire die een poos stage loopt bij Julia werkt hard door omdat het erg druk is met bestellingen. Temperatuur is heel belangrijk. Julia: "Bakken is een kunst. Ik ben in september begonnen en tot half december waren alle cheesecakes mislukt." Veel dingen zorgen ervoor dat een cheesecake lastig te bakken is. Nu hebben ze, na ontzettend veel mislukte baksels, het perfecte recept voor de cheesecakes. 

 

Stagaire bij Julia's cake

De eieren worden uit de schil gehaald

Soms overleggen ze even over een bepaald recept of vraagt Julia even om hulp. Julia en de stagaire lijken goed op elkaar ingespeeld en vullen elkaar aan met heel het proces van het maken van de cheesecake. 

 

Overleg over het recept van de cheesecake

 

De stagaire schept met haar handen de geraspte citroenschil in het mengsel

 

Julia: "Een goede taart is gemaakt met verse ingrediënten maar tijd en geduld zijn ook heel belangrijk." Als ze bijvoorbeeld worteltaart maakt, doet ze dat met verse wortels. 

 

Een trotse eigenaresse kijkt naar haar eigen maaksel

 

 

Met zorgvuldigheid worden de eerste cheesecakes gemaakt 

 

"Je moet de lat voor jezelf altijd hoog leggen en scherp blijven." Julia komt over als een gedreven vrouw die een hart heeft voor haar eigen zaak. 

 

De laatste taartenvormen worden gevuld

 

Het doorzettingsvermogen resulteert in pure verleiding

 

Toch nog een lach na een middag hard werken

"Mijn grootste blunder was een paar jaar terug toen ik een verjaardagstaart liet vallen." Gelukkig had ze hem nog een beetje gered. "Soms vergeet je wel eens wat", vertelt ze lachend.