sluiten Cookies

Stel uw persoonlijke cookie-instellingen in. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van NieuwsVallei.nl niet of niet optimaal zullen functioneren als u cookies blokkeert.
Lees ons cookie statement voor meer informatie.

Cookies toestaan Cookies niet toestaan

Wijnvallei of wijndroogte?

Een wijntje op z'n tijd is heerlijk. Na de eerste slok hebben velen het oordeel al klaar: lekker of mwah, doe mij dat biertje maar. Maar hoe komt die lekkere wijn tot stand? Waarom is Nederwijn zo prijzig? Waar komt dat vleugje liefde vandaan dat we vaak proeven?

Klimaat speelt een grote rol bij het maken van wijn. De wijngrens verschuift en afgelopen zomer was het bij de Franse wijnbouwer Albert Hamminga zelfs 50 graden in het wijnveld. Voor Henk Breugem, Nijkerkse wijnbouwer, was het juist een prachtig jaar. Wat maakt die Nederwijn dan toch zo duur? 

Naast goed weer zijn er genoeg vrijwilligers nodig om de druiven te plukken en te sorteren. Rustgevend, gezellig en vooral lekker aan de slag. Want zonder de vrijwilligers, is er geen wijn. 

Wat is nu het eindresultaat van dat harde werk? Een heerlijk fruitig wijntje, of een wijntje dat net de plank misslaat? De vrijwilligers uit Nijkerk keuren de wijn van wijnbouwer Albert Hamminga en de wijnbouwer uit Frankrijk de wijn van Henk Breugem. 

 

 

Discussieer mee Wat zou u nog meer willen weten over wijn uit de Vallei?