sluiten Cookies

Stel uw persoonlijke cookie-instellingen in. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van NieuwsVallei.nl niet of niet optimaal zullen functioneren als u cookies blokkeert.
Lees ons cookie statement voor meer informatie.

Cookies toestaan Cookies niet toestaan

We bewaren ons eten verkeerd

EDE - Onderzoek van universiteit Wageningen wijst uit dat tomaten na een week in de koelkast tot wel 90 procent minder aroma’s aanmaken en blijvend hun smaak verliezen.

EDE - Onderzoek van universiteit Wageningen wijst uit dat tomaten na een week in de koelkast tot wel 90 procent minder aroma’s aanmaken en blijvend hun smaak verliezen.

“Eén van de zaken die we onderzochten is hoe we kwaliteitsaspecten zoals smaak goed kunnen meten,” vertelt Ernst Woltering, onderzoeker op de universiteit Wageningen.  “Aromastoffen, die je ruikt tijdens het proeven, komen bij een tomaat pas vrij tijdens het kauwen. Daarom maakten we een kauwapparaatje en meten we wat er bij het kauwen vrij komt.”

Uit eerder onderzoek van de universiteit blijkt dat twee op de drie consumenten fruit verkeerd bewaard. Zo kunnen paprika’s en komkommers beter niet koud bewaard worden, terwijl appels en peren juist langer goed blijven in de koelkast.

Over de auteur

Annemieke Heller