sluiten Cookies

Stel uw persoonlijke cookie-instellingen in. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van NieuwsVallei.nl niet of niet optimaal zullen functioneren als u cookies blokkeert.
Lees ons cookie statement voor meer informatie.

Cookies toestaan Cookies niet toestaan

Alle restaurants duurzaam? Lekker!?

Steeds meer restaurants noemen serveren eten wat duurzaam of biologisch is. Biologische restaurantketen Gys opende het afgelopen jaar drie nieuwe vestigingen. Maar waarom zijn eigenlijk nog niet alle restaurants biologisch of duurzaam? En is het eigenlijk wel lekker, dat biologische eten?

Als redactie Jong&Duurzaam zijn we langs geweest bij een vestigingen van restaurant Gys in Rotterdam. Oprichter Gijs Werschkull heeft er bewust voor gekozen een biologische en duurzame restaurantketen op te zetten en ziet de vraag hiernaar ook groeien. Toch ziet nog niet iedere restauranteigenaar brood in een biologisch restaurant. Marlies, de eigenaresse van restaurant Ruig in Ede heeft bewust maar een biologisch gerecht op haar kaart staan. 

In de onderstaande reportage vertellen Gijs en Marlies hun redenen voor hun keuzes. 

Met in ons achterhoofd dat er in de toekomst misschien wel steeds meer biologisch en duurzaam eten op de markt komt, is het belangrijk om te weten of het wel een beetje lekker is. Daarom zijn Sanne en Joëlle uit eten geweest bij restaurant Gys in Rotterdam. In onderstaande vlog delen ze hun ervaringen met het eten in Gys. 

Discussieer mee Vind jij dat het aantal duurzame en biologische restaurants in Nederland moet groeien?