sluiten Cookies

Stel uw persoonlijke cookie-instellingen in. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van NieuwsVallei.nl niet of niet optimaal zullen functioneren als u cookies blokkeert.
Lees ons cookie statement voor meer informatie.

Cookies toestaan Cookies niet toestaan

Wine & dine in een ander jasje bij Iveau

Aan het Kleine Oord in Arnhem zit op het eerste gezicht een normaal restaurant. Maar wanneer je naar binnen kijkt en de lichthouten wijnkast en de beker op de bar ziet staan wordt het duidelijk, dit is iets anders. Iveau burgers en wijnbar is met zijn originele concept een hotspot in Arnhem. Ook voor vanavond staat op elk tafeltje ‘réservé’. Ivo Mullink en zijn compagnon Gijs Burgers runnen de zaak, maar waar komt het idee vandaan en hebben zij last van de concurrentie en de goedkope fastfood-tenten?

Het begin

“Het is een beetje van wat wij zelf leuk en lekker vinden,” vertelt Ivo, een jonge ondernemer met een frisse en hippe look. Aan een hoge tafel achter in het restaurant vertelt Ivo verder dat met hun horeca achtergrond vijf jaar geleden het concept burgerbar ontstond. “Arnhem had dat nog niet terwijl in de grote steden dat wel het geval was.” De combinatie van burgers en wijn kwam tot stand om de doelgroep wat groter te maken. “Bier en burgers is misschien echt wel een begrip voor mannen. Terwijl de combinatie met wijn een grotere groep aanspreekt”

“Ik liep rond met een A4’tje of het allemaal wel klopte”

In 2016, 2018 en 2019 werd de burgerbar bekroond met de prijs voor de beste hamburger van Nederland. Ivo legt uit of het drukker wordt door de gewonnen prijzen: “Je merkt heel erg dat het drukker wordt. Onze doelgroep zit tussen de 25 en de 40 jaar maar door de artikelen in de krant zie je ook de krantlezers binnen komen. Je staat in het middelpunt van de belangstelling. Op een gegeven moment was er een dagtaak aan reserveringen en liep ik rond met een A4’tje of alle reserveringen wel goed gingen en klopten.” 

Drukte

Wat de concurrentie betreft tussen de fastfoodketens en Iveau valt het eigenlijk allemaal wel mee volgens Ivo. “Dat valt niet te vergelijken, mensen komen voor het genieten van de producten en het goede vlees.” Omdat het concept zo uniek is heeft de bar geen last van de fastfood-tenten. “Misschien hebben we eerder concurrentie met restaurants in de buurt, zoals een steakrestaurant. Maar eigenlijk versterkt iedereen in de buurt elkaar juist.”

“Wat je doet moet je goed doen en de gastvrijheid is heel belangrijk”

Iveau zit vanavond helemaal vol, maar hoe houdt Ivo zijn zaak runnende en in the picture? “Het gaat goed maar ik heb ooit geleerd op school dat de eerste drie jaar makkelijk zijn en het daarna moeilijker wordt. En dat hebben we ook gemerkt, maar door het winnen van de beste burgerwedstrijden blijven we toch in de aandacht. ”Maar het gaat niet alleen om marketing en prijzen winnen. “Dat wat je doet moet je goed doen en de gastvrijheid is heel belangrijk, dat je mensen herkent en dat mensen zich dan thuis voelen,” vertelt Ivo

Discussieer mee Iveau burgers&wijnbar