sluiten Cookies

Stel uw persoonlijke cookie-instellingen in. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van NieuwsVallei.nl niet of niet optimaal zullen functioneren als u cookies blokkeert.
Lees ons cookie statement voor meer informatie.

Cookies toestaan Cookies niet toestaan

“We krijgen klanten vanuit heel Nederland”

Cafetaria ‘De Citadel’ in Renkum verdiende twee maanden geleden de derde plaats op de lijst ‘Het Beste Cafetaria van Nederland’. De wedstrijd werd uitgezonden op RTL 4 bij het programma ‘De Beste van Nederland’. Hoe gaan de zaken nu bij het cafetaria dat landelijke aandacht kreeg?

 

Mystery Guests
De deelname van het cafetaria aan de wedstrijd, kwam voor eigenaar Sadik Ürün volledig uit de lucht vallen. “Er zijn zogenaamde Mysteryquests langs alle cafetaria’s in Nederland geweest,’ vertelt Ürün. "Ze hebben vooral op de hygiëne van het cafetaria gelet en op de kwaliteit van het eten." Uit alle verslagen van de undercover juryleden kwam De Citadel als beste uit de test. Zo werd het cafetaria de beste van de provincie Gelderland. "Een hele eer." Volgens de eigenaar die al zeventien jaar het cafetaria runt.

Of het cafetaria zijn eer nogsteeds aandoet, wordt getest met een kleine friet met mayo. Op de knapperige, goudbruine patat is inderdaad niks aan te merken. Goede hoeveelheid zout, prima smaak mayonaise en een riante hoeveelheid friet maakt het geheel tot een knap staaltje frituurwerk.

 

Klanten vanuit heel het land
Na de winst op provincieniveau ging de wedstrijd door naar de finale. Welk cafetaria zou de beste van Nederland worden? Bij elk cafetaria die meedeed aan de wedstrijd werd een vlog opgenomen. Deze werden vervolgens gedeeld op internet en uitgezonden op RTL 4.  Daarna volgde een stemronde waarbij men kon stemmen op het beste cafetaria. De winst ging uiteindelijk naar cafetaria ‘De Koedijk’ in Meppel, De Citadel kwam op de derde plek. "We zijn trots dat we de beste van Gelderland zijn geworden," vertelt Ürün met een stralend gezicht. "Door de media-aandacht merken we zeker dat we meer klanten krijgen, ze komen overal vandaan."

Wat een cafetaria een goed cafetaria maakt weet de Edese eigenaar goed uit te leggen. "We bereiden ons vlees zelf en zorgen voor verse producten. Bovendien vinden wij het belangrijk dat de frituur schoon blijft, net als de rest van het cafetaria."