sluiten Cookies

Stel uw persoonlijke cookie-instellingen in. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van NieuwsVallei.nl niet of niet optimaal zullen functioneren als u cookies blokkeert.
Lees ons cookie statement voor meer informatie.

Cookies toestaan Cookies niet toestaan

De Heksenketel: Uit de as herrezen

Op een dinsdagavond in juni worden Carmen en Piet van der Steen gebeld met het bericht dat hun restaurant in brand staat. Eenmaal op locatie aangekomen ziet Carmen een grote roetwolk en vier tot vijf brandweerwagens. Haar wereld stort in. Twintig jaar levenswerk in één avond verwoest. Nu, een half jaar later, is De Heksenketel terug van weggeweest.

Op een dinsdagavond in juni worden Carmen en Piet van der Steen gebeld met het bericht dat hun restaurant in brand staat. Eenmaal op locatie aangekomen ziet Carmen een grote roetwolk en vier tot vijf brandweerwagens. Haar wereld stort in. Twintig jaar levenswerk in één avond verwoest. Nu, een half jaar later, is De Heksenketel terug van weggeweest.

De heropening van De Heksenketel werd afgelopen februari feestelijk gevierd. Carmen kijkt met gemengde gevoelens terug op het laatste jaar. “We zijn alles kwijtgeraakt, maar hebben ons niet laten kisten. We hebben het over ons heen laten komen en zijn vrijwel direct weer vooruit gaan kijken.” De grote hoeveelheid aan steunbetuigingen, berichtjes en kaarten heeft ze door de moeilijkste tijden heen geholpen, zo vertelt een geëmotioneerde Carmen: “Als je ziet dat zoveel mensen achter je staan. Dat geeft gewoon een boost!”

In oktober kreeg familie Van der Steen de sleutel van het nieuwe pand aan de Nieuwe stationsstraat in Ede. “We zijn gelijk gaan klussen en verbouwen”, zegt Carmen. “We wilden zo snel mogelijk weer openen.” Toen de verbouwing klaar was en het resultaat te zien, gaf dat een gevoel van voldoening. “We hebben het dit keer helemaal zelf neergezet. De oude locatie was opgezet met twee compagnons. Nu weet je dat je het écht helemaal zelf gedaan hebt. Een heerlijk gevoel is dat.”

Sinds de opening een maand geleden lopen de zaken als nooit te voren. Elke avond zit het restaurant vol, ook doordeweeks. Klanten maken een praatje met de medewerkers en steken ze een hart onder de riem. Restaurant De Heksenketel krijgt van de gasten vrijwel altijd een hoge waardering. “Dat voelt zo ontzettend goed. Gewoon weer doen waar je goed in bent en het resultaat er van zien. Zo kunnen we die tragische gebeurtenis steeds beter achter ons laten.”

Vanaf het moment dat De Heksenketel haar deuren heropende hebben Carmen en Piet veel aandacht gehad van de media. “Daar zijn we ook dankbaar voor”, zegt Carmen. “Dat hielp mee aan de goede start die we hebben gemaakt. Nu gaan we ons volledig richten op het restaurant en genieten van onze nieuwe stek."